Σάββατο, Σεπτεμβρίου 09, 2006

Είμαστε δυό, είμαστε τρεις ...

Ανακάλυψα το ιστολόγιο της Katerinas ante portas που άρχισε τον Ιούνιο αγώνα για τον κήπο της Ριζάρη με μυνήματα στον Ευρωπαίο Επίτροπο Περιβάλλοντος κ. Δήμα και την Ελληνική Εταιρεία προστασίας του περιβάλλοντος και πολιτιστικής κληρονομιάς.

Μιά άλλη ιστολόγος (ή ιστολόγισσα - θηλυκό του blogger) η rodia έφτιαξε και τα σχετικά πανώ ...

και

Πάρτε την κατάσταση στα χέρια σας !

5 σχόλια:

Odysseas είπε...

... είμαστε 1013;
Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία σας!
Ελπίζω να είναι η αρχή για να καθαρίσει λίγο η Ελλάδα.
Φωτογραφίες δυστυχώς δεν έχω, αλλά το καλοκαίρι που πήγα πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια στις ελληνικές παραλίες, απογοητεύτηκα από το πόσο πολλές γόπες τσιγάρων βρίσκει κανείς στην άμμο... Παράκληση στους καπνίζοντες: πριν φύγετε, μαζί με τα υπόλοιπα σκουπίδια σας, ρίξτε στη σακούλα και τις γόπες των τσιγάρων σας!

Σχετικά με το "Πάρτε την κατάσταση στα χέρια σας !" της ΕΕ: πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες. Μία απορία μόνο, μια που βρίσκεστε και στις Βρυξέλλες: η μηνιαία μετακόμιση της ΕΕ από τις Βρυξέλλες στο Στρασβούργο έχει υπολογιστεί πόσο κοστίζει οικονομικά αλλά και σε εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα; Είναι από τα πιο παράλογα πράγματα που έχω ακούσει!

ΥΓ: Στον Economist αυτής της εβδομάδας υπάρχει πολυσέλιδο αφιέρωμα στην κλιματική αλλαγή (δεν έχω προλάβει να το διαβάσω ακόμη)

Takis Alevantis είπε...

Σίγουρα η υπόθεση του Στρασβούργου είναι σκανδαλώδης. Γι'αυτό και μερικοί (963.628 την ώρα που γράφω αυτό το σχόλιο) πήραν την υπόθεση στα χέρια τους υπογράφοντας ένα ψήφιασμα στο www.oneseat.eu! Υπογράψτε κι εσείς αν θέλετε ...

Όσο για τους κολυμβητές που αφήνουν σκουπίδια, δυο προτάσεις:

1. Πείτε τους ευγενικά ότι οι ίδιοι που θα ξανάρθουν θα βρουν τις βρωμιές τους, αν δεν τις μαζέψουν.

2. Πάρτε μια σακούλα και μαζέψτε μερικά σκουπίδια. Και πείτε τους να κάνουν το ίδιο.

Ακόμη κι αν σας προσβάλουν γιατί τους θίγετε, αν κρυφτείτε πίσω από ένα θάμνο θα δείτε ότι 2 φορές στις 3 θα τα μαζέψουν πριν φύγουν.

Θυμηθείτε είμαστε 2 είμαστε 3 ...

Katerina ante portas είπε...

Καθυστερημένα μέν, εκ βαθέων δε, ευχαριστώ πολύ για τη φιλοξενία στη σελίδα σας της προσπάθειας για τον κήπο της Ριζάρη, κ.Αλεβαντή!

Κάθε προβολή του θέματος είναι πάντα πολύτιμη. Η κατάσταση του περιβάλλοντος στην Αθήνα, δεν επιτρέπει την εκκοπή 175 μεγάλων ήδη δένδρων, προσαρμοσμένων στις συνθήκες του κέντρου των Αθηνών.

Σας ευχαριστώ πολύ και πάλι, "Να καθαρίσουμε την Ελλάδα" επιτέλους!

Maria Velliou είπε...

Αγαπητή Κατερίνα,
συγχαρητήρια για την προσπάθεια και την ευαισθησία σου στο θέμα της σωτηρίας του πάρκου Ριζάρη.
Συνεργάζομαι στενά με ανθρώπους της τέχνης και του πολιτισμού και έχω ακούσει πολλές διαφορετικές γνώμες πάνω στο θέμα της χωροθέτησης του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης Γουλανδρή ή όπως αλλιώς πρόκειται να ονομαστεί. Το βασικότερο επιχείρημα των υποστηρικτών του Μουσείου είναι ότι δεν πρέπει η χώρα μας να χάσει μια τόσο σημαντική συλλογή που θα αναβαθμίσει τη θέση της Ελλάδας στον παγκόσμιο χάρτη της Τέχνης κι επιπλέον θα γίνει πόλος έλξης υψηλού επιπέδου επισκεπτών. Ο αντίλογος είναι ότι οι όροι της δωρεάς-μεταξύ των οποίων και η απαίτηση για τη συγκεκριμένη χωροθέτηση- είναι υπερβολικοί, το ίδρυμα διατηρεί υπερβολικά πολλά δικαιώματα και το ελληνικό δημόσιο δεν διασφαλίζεται ως προς την κυριότητα των έργων, ενώ βεβαιως κρίνεται αρνητικά κι η απαίτηση για τη συγκερκιμένη χωροθέτηση, η οποία θα επιβαρύνει το περιβάλλον.
Προσωπικά θέλω να πιστεύω ότι οι δωρητές, Βασίλης και Ελίζα Γουλανδρή, ήθελαν να μείνει η συλλογή στη χώρα μας, την οποία και τίμησαν με άλλα δύο σημαντικά μουσεία, στην Άνδρο. Μακάρι να βρεθεί τρόπος να υπάρξει συμβιβασμός ως προς τη χωροθέτηση και να βρεθεί κατάλληλος χώρος αλλού-η Πειραιώς ας πούμε στις μέρες μας αναδεικνύεται σε σημαντικό τόπο πολιτιστικών χώρων και δρωμένων κι έχει ακόμη πολλούς χώρους που μπορούν να αξιοποιηθούν.
Σίγουρα δεν μας παίρνει να χάνουμε σε πράσινο.
Από την άλλη βέβαια θα ήθελα να δω δυναμικές κινήσεις για την ανάπτυξη γενικότερα του πρασίνου στο λεκανοπέδιο, τα γύρω βουνά και την Αττική γενικότερα, που κινδυνεύει.

Katerina ante portas είπε...

Αγαπητή maria velliou, σε ευχαριστώ τόσο πολύ για τα καλά σου λόγια! Αλλά και την δίκαιη διάθεσή σου στο θέμα της δωρεάς Γουλανδρή. Έχω κατ επανάληψη τιμήσει την πρόθεση και τη διάθεση για τη δημιουργία του Μουσείου. Υπερασπίστηκα τους δωρητές πχ εδώ στο φορουμ της φιλοδασικής, όσο και στο blog μου.
Έτερον εκάτερον.
Αλλά δεν έχουμε περιθώριο να χάσουμε -ειδικά στο κέντρο-ούτε σπιθαμή έτοιμου κήπου, με μεγάλα και προσαρμοσμένα στους ρύπους δένδρα.-